کافه کوچینگ کانونیادگیریفردا
کافه کوچینگ رویدادی است که هر ماه در دفتر کانون یادگیری فردا برگزار میشود.
در این رویداد سه مهارت پایهی کوچینگ (که به مربیگری معروف است) “شنیدن”، “پرسش” و “بازخورد” از طریق بازی آموزش داده شود. شنیدن عمیق و همدلانه، پرسیدن سوالات کلیدی و بازخورد دادن سه مهارت کارسازی است که در افزایش عمق روابط نقش کلیدیای را ایفا میکند.
کوچینگ چیست؟
یک روش جدید است برای حل مسائل شما. از نگاه کوچینگ هر فردی متخصص زندگی خود است و بهتر از دیگران می داند که راهحل مسائلش چیست، کافی است فردی که خوب بلد است بشنود، خوب سوال میپرسد و خوب بازخورد میدهد در کنار او قرار بگیرد و با او گفتگو کند تا آگاهی های او را از درونش بیرون بکشد و از آن استفاده کند.
کسی که مهارت های پایهی کوچینگ ( پرسیدن – شنیدن – بازخورد دادن) را بلد است میتواند بهتر خودش را بشنود و توانمندیهای خود را مشاهده کند.
کوچینگ یک روش خودشناسی است، به بیان دیگر یک سفر درونی است به اعماق درون خود و کسی که مهارتهای پایه کوچینگ را میداند بهتر خودش را میشناسد و برای زندگی خود تصمیمگیری کند.
کوچینگ به چه دردی میخورد؟
از زبان یکی از استفاده کنندگان از جلسات کوچینگ بخوانید:
من از محل زندگیم راضی نبودم؛ همینطور از شغلم راضی نبودم. زندگیم آشفته بود. نمیدانستم چه میخواهم. از سمت اطرافیان متهم میشدم به از این شاخه به آن شاخه پریدن. سنم داشت به ۲۸ میرسید و احساس میکردم کاری برای زندگیم انجام ندادهام و نگران تمام شدن فرصتم بودم.
با کوچینگ آشنا شدم. با کوچ خودم در جلسه کوچینگ مسائلم را مطرح کردم. او مرا بدون قضاوت شنید و هیچ پیشنهادی برای من نداشت. جالب آن است که او از من سوال میپرسید و من خودم توانستم راهحلهای مناسب خودم را پیدا کنم و راهحل من تغییر محل زندگی و تغییر شغلم بود و خارقالعادهتر اینکه من توانستم راهحل خودم را اجرا کنم.
من حالا در جایی زندگی میکنم که دو سال پیش آرزویش را داشتم.
کافه کوچینگ شامل سه بخش است:
بخش اول:
ابتدا هرکس خودش را همانطور که دوست دارد معرفی میکند؛
سپس شنیدنِ طرف مقابل را تمرین خواهیم کرد؛
و در پایان این بخش با یک بازی مدلهای نگه کردن به امور را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.
سپس شرکتکنندگان به سه گروه تقسیم خواهند شد و در قالب سه گروه، سه میز “بازی”، “شنیدن”و “پرسش” را تجربه خواهند کرد.
بخش دوم – میز بازی:
این میز شامل دو بازی است. هدف این میز این است که شما به پارادایمهای خود آگاه شوید و بتوانید آگاهانه به دیدگاهی که نسبت به زندگی دارید، نگاه کنید. ابتدا پارادایم ( الگوی ذهنی ) تشریح خواهند شد و سپس شما آگاه میشوید که الگوهای ذهنیای زندگی شما را تشکیل دادهاند و اگر میخواهید زندگی دیگری داشته باشید، ابتدا لازم است باوزها و الگوهای ذهنی خود را تغییر دهید.
در ادامه این میز، بازی کوچینگ را خواهیم داشت. در این بازی شما متوجه خواهید شد که کوچینگ چیست و چگونه افراد در جلسه کوچینگ راهحل مسائل خود را پیدا میکنند.
بخش سوم – میز شنیدن:
در این میز «بازی شنیدن» انجام خواهد شد. هدف از این بازی این است که اهمیت شنیدن را درک کنیم؛ شنیدن چه تاثیری بر روی روابط دارد و چگونه با شنیدن بهتر میتوانیم روابط موثرتری بسازیم.
در ادامه ۵ روش برای اینکه بتوانیم شنونده فعال و موثر تری باشیم میآموزیم.
بخش چهارم – میز پرسش:
در این میز «بازی پرسش» انجام خواهد شد. هدف از این بازی این است که اهمیت پرسیدن به جای پیشنهاد دادن را درک کنیم و پرسیدن به جای پیشنهاد دادن را تمرین کنیم و نتایج ارزندهی این تغییر را درک کنیم.
بخش پنجم – جمعبندی و بازخورد:
شرکتکنندگان نکات کلیدی را از میان آنچه آموختهاند با دیگران به اشتراک میگذارند.
و در پایان نوبت به بازخورد میرسد؛ هر کس نکته یا نکاتی که به ذهنش میرسد در مورد نحوهی برگزاری یا مطالب ارائه شده را با تیم برگزاری مطرح میکند.
نحوهی برگزاری کارگاه آموزشی
آموزشهای کانونیادگیریفردا از طریق بازی انجام میشود. بازی باعث ماندگاری آموزش در فرد میگردد؛ به این ترتیب آموزش به مهارت تبدیل و فرد پس از کسب این آموزش، به ابزارهای جدیدی مسلح شدهاست؛ گویی انسانی تازه با نگرشی تازه متولد شده است.
مخاطب کافهکوچینگ
تمام اقشار جامعه میباشند، تمام کسانیکه برای توسعهی مهارتهای خود و در نتیجه توسعهی روابط و همچنین ارتقای سطح زندگی خود ارزش قائلند، از یک پدر که دغدغهی تربیت فرزند خود را دارد، تا یک مدیر که دغدغهی بازار را دارد یا عقب نماندن از رقبا دغدغهی اصلی این روزهای اوست.
فرصتی برای شبکه سازی
به دلیل حضور متخصصان و مدیران مختلف؛ یکی از مزایای جانبی اما بسیار جالب حضور در کافه کوچینگ؛ کمک به شبکهسازی حرفهای و گسترش شبکه ارتباطی شرکت کنندگان محترم خواهد بود.
بازخورد شرکتکنندگان در کافهکوچینگ اول که در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد را در کانال آپارات کیفکو ببینید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.